Haber

Almanya’da Şansölye Scholz hakkındaki söylentiler: Koltuğu Pistorius’a devredebilir

Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller Partisi ve Hür Demokrat Parti’nin (FDP) oluşturduğu koalisyon hükümeti zor günler yaşıyor.

Koalisyonun başında bulunan Başbakan Olaf Scholz’un görevinden ayrılabileceği yönünde söylentiler var.

Bir sonraki Alman federal seçimlerinin en geç 26 Ekim 2025’te yapılması planlanıyor. Scholz hükümetinin seçimleri görmeden dağılacağı yönünde yorumlar yapılıyor.

“Scholz’un çalışmalarından duyulan memnuniyetsizlik artıyor”

Alman Bild gazetesi, “Şansölye’nin yerine Pistorius’u getirecek SPD simülasyon oyunları” başlıklı yazısında şu ifadelere yer verdi:

SPD’de 65 yaşındaki Şansölye Olaf Scholz’un çalışmalarından duyulan memnuniyetsizlik artıyor.

Hatta parti çevrelerinde şansölyeliğin 63 yaşındaki (Savunma Bakanı) Boris Pistorius’a devredilmesi ihtimali bile konuşuluyor.

Pistorius en popüler politikacıdır

Savunma Bakanı Pistorius’un Almanya’nın açık ara en popüler siyasetçisi olduğu vurgulandı.

Başbakan Scholz’un Alman hükümet liderleri arasında şu ana kadar en düşük anket puanına sahip olduğu belirtildi. Bunun Sosyal Demokratlar arasında alarma neden olduğu kaydedildi.

Tartışılan soru: Scholz’a kim ‘Olaf, bitti’ diyecek?

Haberde, Scholz döneminde başbakanlığın “telafi edilemeyecek şekilde kaybedildiği” görüşü paylaşılarak şu ifadelere yer verildi:

Scholz’a ‘Olaf, her şey bitti’ demesini kimin söyleyeceği sorusu şimdiden tartışılıyor. Pistorius’un kabine masasında ‘yedek şansölye’ olması, durumu şansölye açısından kolaylaştırmıyor.

ladikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu