Ekonomi

Tempur Sealy 1. Çeyrek Kazançlarını Aştı, Gelirlerini Iskaladı; Mali Yıl Beklentilerini Teyit Etti

LEXINGTON, Ky. – Tempur Sealy International, Inc. (NYSE: TPX) 31 Mart 2024’te sona eren ilk çeyrek için karışık finansal sonuçlar bildirdi, düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) analist beklentilerinin biraz üzerinde ancak gelir yetersiz kaldı.

Şirket, 0,49 $’lık analist tahminini aşarak 0,50 $’lık düzeltilmiş EPS açıkladı. Ancak, çeyrek geliri 1,19 milyar dolar ile 1,21 milyar dolarlık konsensüs tahmininin altında kaldı.

Zorlu küresel ekonomik ortama rağmen Tempur Sealy, %1,7 artışla %43,1’e yükselen güçlü konsolide brüt marjlarını korudu. Şirketin 1,2 milyar dolarlık net satışları bir önceki yılla aynı seviyede kalırken, işletme nakit akışı ilk çeyrekte 130 milyon dolarlık rekor bir seviyeye ulaştı.

Kuzey Amerika segmentinde satışlar %2,0 oranında azalırken, uluslararası satışlar sabit kaldı. Düzeltilmiş brüt kar marjları her iki segmentte de iyileşirken, Kuzey Amerika’da 160 baz puanlık, Uluslararası segmentte ise 140 baz puanlık bir artış kaydedildi. Bunun başlıca nedeni olumlu emtia maliyetleri ve operasyonel verimlilikler olmuştur.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Scott Thompson, küresel pazarda “tarihi bir düşüş” yaşanırken şirketin gösterdiği direncin altını çizdi. Thompson güçlü çeyrek performansını yeni ürünlerin başarılı bir şekilde piyasaya sürülmesine, etkili pazarlamaya ve operasyonel verimliliğe bağladı. Thompson ayrıca bekleyen Mattress Firm işlemi hakkında da bilgi vererek, işlemin nihai olarak tamamlanacağına ve müşteriler ile hissedarlara getireceği faydalara olan güvenini ifade etti.

Tempur Sealy, ileriye dönük olarak, 2024 yılı için düzeltilmiş EPS aralığını 2,60 ila 2,90 $ olarak öngörerek tüm yıl için beklentilerini teyit etti. Bu tahmin, yıldan yıla düşük ila orta tek haneli satış büyümesi öngörüyor ve orta noktada bir önceki yıla göre %15’lik bir artışı temsil ediyor ve 2,75 dolarlık analist konsensüsü ile uyumlu.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin finansal istikrarı, 31 Mart 2023’te sona eren son on iki ayda 3,24 kattan cari dönemde 2,85 kata yükselen kaldıraç oranı ile daha da vurgulanmaktadır.

Tempur Sealy Yönetim Kurulu ayrıca, şirketin finansal sağlığına ve hissedar getirilerine olan bağlılığına olan güvenini göstererek hisse başına 0,13 $ tutarında üç aylık nakit temettü ilan etti.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

ciftlikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu